Valtorta Mária

Valtorta Mária

2014. október 11., szombat

A Sátán órája

Az elfogatására jött csőcseléknek Jézus azt mondja:
-- Tegyétek vissza kardotokat és a botokat! Én veletek megyek. Nem vagyok rabló. Mindig köztetek voltam. Miért nem fogtatok el akkor? De ez a ti órátok és a Sátáné...
Az apostolok elmenekülése után Jézust megkötözik csuklóinál és még derekán is, mintha veszélyes őrült lenne. A kötelek végét ördögtől megszállott és gyűlölettől részeg alakok tartják. (Jsz 33)
Kaifás előtt, többek között, így vádolják:
-- Azt mondta, hogy ő le akarja rombolni a Templomot, hogy felépítse azt három nap alatt az ördögök segítségével. ... (Jsz 42)
Amikor Pilátus kijelenti:
-- Én semmi bűnt sem találok benne. És szabadon bocsátom.
-- Feszítsd meg Őt! Feszítsd meg Őt! Halál reá! Te a bűnösök védője vagy! Pogány! Te is Sátán vagy! (Jsz 53)

Pilátust jellemezve Jézus ezt mondja:
-- Pilátus, székén ülve, vizsgál engem, mert talány vagyok számára. Ha szabaddá tenné magát az emberi gondoktól, állásának gőgjétől, a pogányság tévedéseitől, akkor azonnal felfogná, ki vagyok. De hogyan hatolhat be a fény oda, ahol túl sok dolog elzárja a nyílásokat, amelyeken a fény beléphetne? Mindig így van, gyermekeim! Ma is. Hogyan léphetne be Isten az Ő világosságával oda, ahol többé nincs számára hely, és az ajtók és ablakok el vannak zárva, és védi őket a kevélység, az emberi érdek, a bűn, a zsarolás, mind megannyi őr a Sátán szolgálatában Isten ellen?...(Jsz 63)

A keresztre feszítés előtt a csőcselék gúnyolja Jézust:
-- Isten Fia vagy? Nem! A Sátán fattya vagy! De ő legalább erős és hatalmas, te pedig tehetetlen és utálatos rongy vagy! (Jsz 79) A keresztre feszített Jézust gúnyolja a nép, kezdve a papoktól, írástudóktól, farizeusoktól, szadduceusoktól, heródiánusoktól és hasonlóktól, közben ide-oda járva. Amikor elhaladnak a csúcs alatt, nem mulasztják el káromlásukat. Minden aljasságról, kegyetlenségről, gyűlöletről, eszeveszettségről, amire csak képesek az emberek
nyelvükkel, bőségesen tanúságot tesznek ezek a pokoli szájak. A legacsarkodóbbak a Templom tagjai és a farizeusok.
-- Nos, te, az emberi nem Üdvözítője, miért nem mented meg magadat? Elhagyott a te királyod, Belzebub? Megtagadott téged? -- kiáltja három pap.
És egy csoport zsidó:
-- Te, aki csak öt napja, az ördög segítségével, azt mondtad az Atyának... ha, ha, ha, hogy megdicsőít majd téged, miért nem emlékezteted Őt ígéretének megtartására?
És három farizeus:
-- Káromló! Azt mondta, hogy megmentett másokat Isten segítségével! És nem sikerül megmenteni saját magát! Azt akarod, hogy higgyenek neked? Akkor tégy csodát! Nem tudsz, mi? Most oda van szögezve a kezed, és meztelen vagy!
A szadduceusok és heródiánusok azt mondják a katonáknak:
-- Vigyázzatok a boszorkányságra, ti, kik magatokhoz vettétek ruháit! Pokoli jel van benne!...
Ismét mások majmolják a pálmavasárnap hozsannáját, ágakat dobva feléje, és azt kiáltozva:
-- Átkozott, aki az ördög nevében jön: Átkozott az ő birodalma! Dicsőség Sionnak, aki kivágja Őt az élők közül!
Egy farizeus megáll a kereszt előtt, s kezével (mutató és kisujját felfelé tartva öklén) a babonát elhárító jelet mutatva, mondja:
-- Azt mondtad, hogy bízol a Sínai Istenében? Most a Sínai Istene az örök tűzre készít elő téged. Miért nem hívod Jónást (az egyik pásztort, akit Jézus kiváltott gonosz urától, aki úgy megverte, hogy hamarosan belehalt, s akit Jézus a koldus Lázárként írt le az elkárhozott dúsgazdagról mondott példabeszédében), hogy jó szolgálatot tegyen neked? (Jsz 83-84)
Jézus szavainál: ,,Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?'' a nép kineveti, és gúnyolva sértegeti:
-- Nem tud istenné tenni téged! Az ördögök átkozottak Isten előtt:(Jsz 91)
Júdás az árulás után visszamegy az utolsó vacsora termébe, és összetalálkozik Máriával is, aki hiába buzdítja őt bűnbánatra.

Forrás: Valtorta Mária-Jézus és a sátán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.