Valtorta Mária

Valtorta Mária

2014. szeptember 21., vasárnap

Tilos a szellemidézés

A Kerióti kéri Jézust, menjenek el az endori boszorkány barlangjába, ahol megidézte Saul számára Sámuel lelkét. Jézus teljesíti kívánságát, s mikor ott vannak, megkérdezi tőle:
-- Miért akartál ide jönni? Nem pusztán tanulási vágyból, valld be!
-- Mindig hallunk beszélni bűvészekről, halottidézőkről, megidézett szellemekrôl... Látni akartam, felfedezek-e valamit... Szerettem volna megtudni, hogyan történik... Azt gondolom, hogy mi, akik arra vagyunk rendelve, hogy ámulatba ejtsük az embereket, és ezáltal vonzzuk őket, nekünk egy kicsit bűvészeknek kellene lennünk. Te, te vagy, és megteszed saját hatalmaddal. De nekünk kérnünk kell valamilyen hatalmat, segítséget, hogy különös dolgokat műveljünk, amelyekkel tudunk hatni...
-- Ó, hát megbolondultál? Miket beszélsz? -- kiáltják többen is.
-- Hallgassatok! Hagyjátok beszélni. Ez nem őrültség.
-- Igen, tehát úgy gondoltam, hogy ha ide jövök, belém szállhat valami kicsi az akkori idők mágiájából, és ezáltal nagyobb leszek. A te érdekedben, hidd el!
-- Tudom, hogy őszinte mostani kívánságod. De az örökérvényű szavakkal válaszolok neked, mert a Könyvből valók, a Könyv pedig fennmarad, amíg ember lesz, akár hisznek neki, akár kigúnyolják, támadják az igazság nevében vagy kicsúfolják, de fennmarad, mindig lesz.

Ez áll benne: ,,És Éva, látva, hogy a gyümölcse élvezhető és szemre szép, leszakította, és evett belőle, és adott belőle a férjének... És akkor megnyílt a szemük, és észrevették, hogy mezítelenek, és kötényt csináltak maguknak... Isten akkor így szólt: 'Hogy vettétek észre, hogy mezítelenek vagytok? Csak úgy, hogy ettetek a tiltott gyümölcsből.' És kiűzte őket a gyönyörűségek Paradicsomából.'' Sámuel könyvében pedig ez áll: ,,Amikor megjelent Sámuel, így szólt: 'Miért zavartál meg azzal, hogy megidéztél? Miért kérdezel engem, miután az Úr már elfordult tőled? Az Úr úgy bánik majd veled, ahogy megmondtam neked... mert te nem engedelmeskedtél az Úr hangjának!''
Fiam, ne nyújtsd ki kezedet a tiltott gyümölcs után! Már a hozzá való közeledés is oktalanság. Ne légy kíváncsi, hogy megismerd a földöntúlit, nehogy beléd jusson a sátáni méreg! Menekülj a rejtelmestől és attól, ami nem fejthető meg. Egyetlen valamit kell szent hittel elfogadni: Istent. De ami nem Isten, és ami nem
magyarázható meg az ész erejével, és nem hozható létre az ember erejével, attól menekülj, attól menekülj, nehogy megnyíljanak előtted a gonoszság forrásai, és nehogy észre vedd, hogy ,,mezítelen'' vagy.

Mezítelen: vagyis visszataszító a sátánival kevert emberi mivoltod miatt. Miért akarsz sötét csodákkal elkápráztatni? Életszentségeddel kápráztass el, és légy sugárzó, mint olyan dolog, ami Istentől való! Ne kívánd szétszakítani a fátylakat, amelyek az élőket a megholtaktól elválasztják! Ne zavard az elhunytakat! Hallgasd meg őket -- ha bölcsek-- amíg a földön vannak, tiszteld őket azzal, hogy haláluk után is engedelmeskedsz nekik! De ne zavard meg második életüket! Aki nem engedelmeskedik az Úr hangjának, elveszíti az Urat. Az Úr pedig megtiltotta az okkultizmust, a szellemidézést, a sátánkultuszt, minden formájában. Mi többet akarsz tudni annál, amit a Szó már mond neked? Mi többet akarsz művelni annál, amit a te jóságod és az én hatalmam megenged, hogy művelj? Ne a bűnre áhítozz, fiam, hanem az életszentségre! Ne kínozd magadat! Tetszik nekem, hogy felfeded magadat, emberi valóságodban. Ami neked tetszik, az sokaknak, túl
sokaknak tetszik. Csakhogy: az a cél; amit kívánságodhoz fűzöl, vagyis:
,,hatalommal bírni, hogy énhozzám vonzzad az embereket'', nagy súlyt vesz le ebből az emberi gondolkodásmódból, és helyébe szárnyakat tesz. De ezek az éjszakai madár szárnyai. Nem, Júdásom! Ragyogó szárnyakat, angyalszárnyakat adj szellemednek! Már ezeknek a szelével is vonzani fogod a szíveket, és a te sodrásod révén eljuttatod őket Istenhez.
Mehetünk?
-- Igen, Mester! Hibáztam...
-- Nem. Kutattál... A világ mindig tele lesz ilyenekkel. Gyere, gyere! Menjünk ki erről a bűzös helyről! Menjünk a nap felé!

Forrás: Valtorta Mária- Jézus és a sátán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.