Valtorta Mária

Valtorta Mária

2014. szeptember 8., hétfő

Szűz Mária szeplőtelen fogantatása

Jézus szavai:
-- A Bölcsesség ,,Isten erejének lehelete és a Mindenható dicsőségének tiszta kicsordulása'' Igévé lett a magtalan által.
És ez az Ige véghezvitte a csodát, hogy termékennyé tegye azt, aki terméketlen volt. És azért, hogy egy Anyát adjon nekem, aki nem csak természete szerint a legjobb, mivel két szenttől született, és nemcsak állandóan növekszik ebben a jóságban, nemcsak szeplőtelen teste volt, hanem -- egyedül a teremtmények között -- lelkében is szeplőtelen.
Mily szépnek kellett lennie ennek a léleknek, akire az Atya vágyakozott az idők kezdete óta, ennek a léleknek, aki a Szentháromság gyönyörűsége volt, akit a Szentháromság fel akart díszíteni ajándékaival, hogy önmagát megajándékozza vele. Ó, te Teljesen Szent, akit Isten önmagának teremtett, és utána az emberek üdvössége számára!

Az Üdvözítő Hordozója, te voltál az első megváltott. Élő Mennyország, te mosolyoddal elkezdted a föld megszentelését!
Teremtett lélek, hogy az Isten Anyjának lelke legyél! Amikor ez az élő szikra kipattant a Hármas Szeretet eleven szívdobbanásából, örvendeztek neki az angyalok, mert sose láttak ennél ragyogóbb fényt a mennyországban. Mint mennyei rózsaszirom, szellemi és értékes szirom, amely drágakő és láng volt, amely Isten lehelete volt, amely leszállt, hogy éltessen egy testet, ugyancsak másféleképpen, mint a többit, amely oly tüzes erővel szállt le, hogy az eredeti bűn nem volt képes beszennyezni, áthatolt a világűrön és bezárkózott egy szent méhbe.

A föld még nem tudta, hogy már birtokolja Virágát. Az igazi, egyetlen Virágot, amely örökké virágzik: liliom és rózsa, ibolya és jázmin, napraforgó és ciklámen egyszerre, és ezekkel a föld minden virága egyetlen Virágban, Máriában, akiben egyesül minden erény és kegyelem.
Áprilisban Palesztina földje hatalmas kerthez hasonlított, az illatok és színek gyönyörködtették az embereket. De még nem ismerték a legszebb Rózsát. Ő már virágzott Istennek az anyaméh rejtekében, mert Anyám szeretett fogantatásától kezdve.
Azt mondtam: ,,Mária szeretett fogantatásától kezdve''. Mi ad fényt és ismeretet a léleknek? A kegyelem. Mi távolítja el a kegyelmet? Az eredeti bűn és a halálos bűn. Mária, a Szeplőtelen, sose volt megfosztva Istentől, az ő közelségétől, szeretetétől, fényétől, bölcsességétől. Azért ő képes volt felfogni és szeretni akkor, amikor csak egy szeplőtelen lelket körülvevő test volt, amely lélek folytatta Isten szeretését.
Mi lett volna, ha az ôsszülőktől, akik ártatlanok voltak, ártatlan gyermekek születtek volna, amint Isten akarta! Értettek volna ahhoz, hogy mentek maradjanak a sátán fertőzésétől, állandóan tökéletesedtek volna, gyôzedelmeskedtek volna évezredekkel azelőtt, a sátán felett, aki végül le lesz győzve, s vele minden rossz is.

Forrás: Valtorta Mária- Mária élete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.