Valtorta Mária

Valtorta Mária

2015. augusztus 24., hétfő

Enni adni az éhezőknek (Az irgalmasság testi cselekedetei)

Jézus oktatja apostolait, tanítványait és az összesereglett népet, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről. (A teljes szöveget megtaláljuk Pt 3,119-133. oldalán. Itt csak a szegényekre vonatkozó szavait ismételjük meg.)

Enni adni az éhezőknek!

Ez a hála és a szeretet kötelessége. ... Szereti Istent, aki kenyeret ad az éhezőnek, visszaemlékezve arra, hogy hányszor csillapította Ő az emberek éhségét csodás tetteivel... Az éhezők táplálása tehát hálaadó ima az Úrhoz és Atyához, aki minket táplál, és az Atya követése. Az Atyához hasonlítunk az Ő ingyenes kegyelme révén, és ezt a hasonlóságot mindinkább növelni kell, utánozva az Ő cselekedeteit.
 
Inni adnia szomjazóknak!

Gondoltatok-e már arra, mi történne, ha az Atya többé nem adna esőt?... Adjatok azért jó, friss vizet annak, aki szomjazik. ... Égi jutalmat kaptok majd ezért a kis cselekedetért, ami nem kerül nektek pénzbe, ami nem követel meg több fáradságot, mint azt, hogy odanyújtsatok neki egy poharat vagy egy korsót. Mert nem a víz, hanem a szeretet cselekedete nagy Isten szemében és ítéletében.
 
 A ruhátlanokat felruházni!

Azok között, akik engem hallgatnak, többen is vannak, akik értettek ahhoz, hogy használt ruhából kis ruhát készítsenek egy árvának vagy szegény gyermeknek, és egy öreg kendőből pólyát csináljanak egy ártatlannak... És, igazán mondom nektek, hogy ezeket az irgalmasokat nem a gazdagok között lehet megtalálni, hanem a szegények alázatos seregében, akik szegénységük miatt tudják, mily fájdalmas a szegénység. A jócselekedet langymelege sokkal kellemesebb, mint az a meleg, amit a legtisztább gyapjúköpeny ad. A szegények befedett teste beszél Istenhez, és azt mondja: ,,Áldd meg azokat, akik felruháztak minket!''
 
A vándoroknak szállást adni!

Lássatok egy testvért a vándorban! Mindnyájan vándorok vagyunk az égbe vezető úton, és mindnyájan kopogtatunk az ajtókon, amelyek az égbe vezető út mentén vannak... Minden alkalommal, amikor kitárjuk a vándorok előtt házunkat és karunkat, a testvér kedves nevével üdvözölve az ismeretlent, Istenre gondolva, aki ismeri őt, sok mérföldet teszünk meg az égbe vezető úton!
 
Meglátogatni a betegeket!

Induljatok ki mindig ebbôl a gondolatból: ,,Mit szeretnék, hogy nekem tegyenek, ha olyan volnék, mint ez?'' És amint szeretnétek, hogy veletek tegyék, úgy tegyetek ti is... Áldjátok Istent, aki titeket megtartott egészségeseknek, és hajoljatok a szenvedők és haldoklók fölé.
 
Látogatni a rabokat!

A szerető felebarát elmegy a halálra ítélthez vagy a fogolyhoz. Világosságot visz a sötétségbe. Egy hang lesz. Egy kéz lesz, amely megmutatja a másiknak, miközben azt mondja: ,,Szeretetem tanúskodik róla, hogy Isten téged is szeret. Ő öntötte szívembe a szeretetet irántad, szerencsétlen testvérem.''

Forrás: Valtorta Mária-Jézus, a szegények barátja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.