Valtorta Mária

Valtorta Mária

2015. november 28., szombat

Ne irigyeljétek a gazdagokat

Jézus a Jordán mellett jár, ott, ahol valaha János keresztelt és prédikált.
-- Béke veled, Mester! -- üdvözlik Őt a pásztor tanítványok, akik néhány nappal előbb érkeztek oda, és várakoztak rá a betegekkel és másokkal együtt, akik vágyakoznak arra, hogy hallhassák a Mestert.
-- Béke veletek! Régóta vártok rám?
-- Három napja.
-- Visszatartottak útközben. Menjünk a betegekhez!
-- Felállítottunk néhány sátrat, hogy menedéket adjunk nekik, és ne kelljen oda-vissza menniük a közeli városokba, miközben rád várakoznak. Adtunk nekik tejet, pásztor barátainktól, akik még itt vannak, nyájaikkal, rád várakozva -- mondják a tanítványok.
Jézus, sátorról-sátorra jár a betegek között, akik a szokásos módon kiáltanak hozzá:
-- Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtunk!
Az alacsony sátrakba csak meghajolva tud bemenni a magas termetű Jézus, és csak egy mondatot mond nekik:
-- Béke nektek, akik hisztek! -- s utána megy a következő sátorba. A meggyógyultak örömmel kiáltanak fel:
-- Meggyógyultam! Hozsanna Dávid Fiának!
És a meggyógyult betegek nagy serege kijön a sátrakból, eldobva botját és mankóját és feleslegessé vált kötéseiket, és pokrócaikba takarózva, örömmel gyülekeznek a Mester körül. Mindenki meggyógyult.
 
Jézus szeretetteljes mosollyal néz körül, és azt mondja:
-- Az Úr megjutalmazta hiteteket. Áldjuk együtt jóságát! -- és elkezdi énekelni a 100. zsoltárt: ,,Ujjongjatok az Úrnak, országok, mind, örömmel szolgáljatok neki, lépjetek színe elé vigadozva! Tudjátok meg, Isten az Úr!... stb.''
A nép vele együtt énekel, vagy legalábbis dúdolja a dallamot, ha a szöveget nem ismeri.
Mátyás azt mondja Jézusnak:
-- Uram, amikor beszélsz azokhoz, akik szavadra várnak, emlékezz meg
Jánosunkról!
-- Gondoltam arra, hogy ezt teszem, mert ez a hely még élénken emlékezteti szívemet a Keresztelő alakjára -- mondja Jézus, és feláll egy kiemelkedésre, amelyet fű borít, s elkezdi beszédét:
-- Mit jöttetek keresni ezen a helyen? Ti, betegek, a testi egészséget, és részesültetek benne. A jó hírt hirdető szavakat, és megtaláltátok. De a test egészségének elő kell készítenie a lélek egészségének keresését, úgy, amint a jó hírt hirdető szavaknak elő kell készíteniük akaratotokat az életszentség keresésére. Jaj, ha valaki a testi egészséget csak a test és vér örömeire korlátozza, és nem törődik a lélekkel!
 
Én dicsértettem veletek az Urat, aki visszaadta egészségteket. De az örvendezés pillanatának elmúltával nem szabad megszűnnie hálátoknak az
Úr iránt. És azt azáltal fejezitek ki, hogy jó akarattal szeretitek Őt. Isten minden ajándéka semmit sem használ, bármilyen nagy legyen is, ha az emberben nincs meg az akarat, hogy viszonozza azt azzal, hogy saját lelkét Istennek ajándékozza. Ez a hely hallotta János szavait. Közületek bizonyára sokan hallották őt. Oly sokan hallották Izraelből, de nem mindenkiben érte el ugyanazt, annak ellenére, hogy a Keresztelő mindenkinek ugyanazt mondta. Miért van akkor ily nagy különbség? Honnan ered? Az emberek különböző
akaratából, amellyel ezeket a szavakat fogadták. Egyesek számára azok igazán előkészítették az én elfogadásomat, és ennek következményeként
saját életszentségüket. Mások számára azonban azt készítették elő, hogy
ellenálljanak nekem, és ennek következtében gonoszokká váljanak. Amint
az őrszem kiáltása megosztotta a hadsereg szellemét, jóllehet egyetlen kiáltás volt. A sereg egy része felfegyverkezett, és tanulmányozta a terveket, hogy küzdjön ellenem és követőim ellen. A hadsereg másik része kész volt arra, hogy kövesse Vezérét. És emiatt Izraelt le fogják győzni, mert egy önmagában megoszlott ország nem lehet erős, és az idegenek kihasználják azt legyőzésére.
 
Hasonlóképpen van az egyes lelkekben. Minden emberben vannak jó és rossz erők. A Bölcsesség beszél minden emberhez, de csak kevesen akarják, hogy csak jó részük uralkodjék. A világ fiai ügyesebbek abban, hogy csak egy részt válasszanak, és tegyenek meg királynéjuknak. Ők értenek ahhoz, hogy teljesen gonoszok legyenek, amikor azok akarnak lenni, és elvetik, mint hasztalan ruhákat, a jó részeket, amelyek ellenállhatnának nekik. Azt mondtam, hogy ha egyik szemed megbotránkoztat, vájd ki, ha egyik karod megbotránkoztat, vágd le, mert jobb csonkán bemenni az örök Világosságba, mint az örök sötétségbe kerülni mindkét szemetekkel és kezetekkel.
A Keresztelő a mi időnk embere volt. Közületek sokan ismerték őt.
Kövessétek hősies példáját! Ő, az Úr és saját lelke szeretetéből sokkal többet vetett el, mint egy szemet és egy kart, magát életét áldozta fel azért, hogy hűséges maradjon az Igazsághoz. Közületek sokan talán az ő tanítványai voltatok; és azt mondjátok, hogy még szeretitek őt. De véssétek emlékezetetekbe, hogy Isten szeretete, és azoknak a mestereknek a szeretete, akik Istenhez visznek titeket, abban nyilvánul meg, hogy megteszitek azt, amire ők tanítottak titeket, követitek életszentségüket, és teljes erőtökből szeretitek Istent egészen a hősiességig menve. Ha így tesztek, az üdvösség és bölcsesség ajándékai, amelyeket Isten nektek adott, nem maradnak tétlenek, és nem szolgálnak kárhozatotokra, hanem lépcsőként segítenek titeket, hogy eljussatok Atyám és a ti Atyátok hajlékába aki mindnyájatokat vár Országában.
 
Saját javatokra, biztosítsátok azt, hogy a Keresztelő áldozata: egész életáldozata, amely a vértanúságban végződött; és az én áldozatom:
egész életem áldozata, amely százszor és százszor nagyobb, mint előfutáromé, ne maradjon hatástalan számotokra!
Legyetek szentek, higgyetek, engedelmeskedjetek az ég szavának, újuljatok meg az Új Törvényben! A Jó Hír legyen számotokra igazán jó, tegyen titeket jóvá és érdemessé arra, hogy örvendjetek a Jóságnak, azaz a Magasságos Úrnak egy örök Napon. Értsetek ahhoz, hogy meg tudjátok különböztetni az igazi pásztorokat a hamisaktól, és kövessétek azokat, akik az élet Szavait adják nektek, amiket tőlem tanultak.
Közel van a Fény ünnepe, a templomszentelés megünneplése. Ne felejtsétek el, hogy semmit sem ér a sok lámpás az Úr Ünnepének tiszteletére, ha szívetek sötétben marad. A szeretet a világosság, és a lámpatartó az akarat, hogy jó cselekedetekkel szeretitek az Urat. Jó dolog megemlékezni a templomszentelésről, de sokkal jobb és az Úrnak tetszőbb dolog az, hogy saját lelketeket szentelitek Istennek, és ezt újítjátok meg, szeretettel. Szent lelkek, szent testben, mert a test,hasonló a falhoz, amely körülveszi az oltárt, és a lélek az oltár, amelyre leszáll az Úr dicsősége. Isten nem szállhat le a bűnöktől meggyalázott oltárokra, azaz a fajtalanságtól és gonosz gondolatoktól kikezdett testek által megérintett oltárokra.
 
Legyetek jók! Fárasztó jónak lenni az élet állandó megpróbáltatásai közepette. De százszorosan kárpótolni fog titeket a jövő jutalma. Jelenleg pedig kárpótol a béke, mely megjutalmazza az igazak szívét minden nap végén, amikor lepihentek, és vánkosotokon nem éreztek lelkiismeret-furdalást. Míg azok, akik tilos örömeket akarnak élvezni, lidércnyomásos álmoktól szenvednek, és csak azt érik el, hogy őrült nyugtalanságban van részük.
Ne irigyeljétek a gazdagokat, ne gyűlöljetek senkit sem, ne kívánjátok meg a másét! Elégedjetek meg állapototokkal, arra gondolva, hogy ha minden dologban megteszitek Isten akaratát, akkor birtokában vagytok a kulcsnak, amely megnyitja az örök Jeruzsálem kapuit.
Elhagylak titeket. Sokan közületek nem fognak többé látni engem, mert
hamarosan elmegyek, hogy előkészítsem a helyet tanítványaim számára...
Különösképpen megáldom gyermekeiteket és asszonyaitokat, akiket többé
nem fogok látni. És utána, titeket, férfiak... Igen. Meg akarlak áldani titeket... Áldásom arra fog szolgálni, hogy az erősebbek ne essenek el, és a gyengébbek fel tudjanak kelni. Csak azok számára nem lesz hatásos áldásom, akik elárulnak engem, mert gyűlölnek.
Megáldja a tömeget, és utána megáldja az asszonyokat, és megcsókolja a gyermekeket, és lassan a gázló felé megy öt apostolával, akik még vele vannak és a pásztor tanítványokkal.

Forrás: Valtorta Mária- Jézus, a szegények barátja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.