Valtorta Mária

Valtorta Mária

2015. szeptember 7., hétfő

Nem vagytok sosem árvák

Matyi és Marika történetével kapcsolatban mondja Jézus:
-- Aki bezárja szívét testvére előtt, az bezárja szívét Isten előtt, Isten pedig őelőtte.
Ó, emberek, az első parancsolat ez: Szeretet és szeretet. Aki nem szeret, hazudik, amikor kereszténynek vallja magát. Hiába járul gyakran a szentségekhez és jár el a szertartásokra, fölösleges az ima, ha hiányzik az emberszeretet. Üres, sőt istengyalázó cselekményekké
válnak. Hogyan járulhattok az Örök Kenyérhez, és táplálkozhattok vele, amikor egy éhezőtől megtagadtátok a kenyeret? A ti kenyeretek talán értékesebb az enyémnél? Szentebb? Képmutatók! Én nem mérlegelek, amikor odaadom magamat nyomorúságuknak, amelyek nem olyan gyűlöletesek Isten előtt, mint a tieitek. Mert azok sorscsapások, a tieitek ellenben bűn.
Túl sokszor mondjátok nekem: ,,Uram, Uram'', hogy jóindulatú legyek a ügyeitek iránt. De ugyanezt nem mondjátok a felebarát iránti szeretetből. Nem tesztek semmit az Úr nevében a felebarátért.
Nézzétek: a közösség és az egyén szempontjából, mit adott nektek hazug vallásosságotok és igazi szeretetlenségetek? Azt, hogy Isten elhagyott titeket. És az Úr csak akkor tér vissza, amikor majd tudtok úgy szeretni, ahogyan én tanítottam. De nektek, akik azért szenvedtek, mert jók vagytok, én mondom: ,,Nem vagytok sohasem árvák. Nem vagytok sohasem elhagyatottak. Isten előbb szűnne meg létezni, mintsem elmulasztaná a gondviselést gyermekei iránt. Nyújtsátok ki kezeteket:az Atya mindent megad nektek, ,,atyaként'', vagyis szeretettel, amely nem aláz meg. Töröljétek le könnyeiteket! Én fölveszlek és viszlek titeket, mert szánakozom bágyadtságtokon.'' Isten a teremtmények között az embert szereti a legjobban. Talán azt gondoljátok, hogy az Atya inkább könyörül a madarakon, mint a hűséges embereken? Ő, aki a bűnöshöz is türelmes, és időt és módot ad neki, hogy megtérjen? Ó, ha megértené a világ, milyen könyörületes az Isten!

Forrás: Valtorta Mária-Jézus, a szegények barátja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.